0

ΤΗΛ: 30 211 1987 500 (Δ-Π 10:00 - 18:00)

 • Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 49€!
 • Γυναικεία παπούτσια. Κανόνες αντιστοίχισης χρώματος

  Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2019
  από Blog Zapatos

  Όταν επιλέγετε ένα σύνολο, η πρώτη πτυχή που πρέπει να εξετάσετε είναι η αντιστοίχιση χρωμάτων. Αν στο παρελθόν η «μόδα» σήμαινε ότι σεβόμαστε ορισμένες τάσεις, σήμερα σημαίνει όχι μόνο να λαμβάνετε υπόψη τις τάσεις της μόδας αλλά να ντύνεστε σωστά, επιλέγοντας τα σωστά χρώματα για το δέρμα, τα μαλλιά και το στυλ σας. Πριν από πολλά χρόνια, το χρώμα των παπουτσιών έπρεπε ταιριάζει με αυτό της τσάντας, αλλά σήμερα ο κανόνας αυτός δεν ισχύει πλέον, το χρώμα των παπουτσιών ταιριάζει με το σύνολο σας.

  Το χρώμα των παπουτσιών έχει μεγάλη επίδραση στα ρούχα που φοράμε, γι 'αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζονται τα χρώματα σε ένα φόρεμα.

  Σύντομο μάθημα για τα χρώματα

  1. Ο τροχός των χρωμάτων

  Ο χρωματικός τροχός είναι μια παλιά εφεύρεση που ολοκληρώθηκε από τον Isaac Newton το 1666. Είναι ένα γραφικό σχήμα κύκλου στο οποίο εκπροσωπούνται όλα τα χρώματα, από το κόκκινο στο μωβ. Είναι ένα βασικό εργαλείο που χρησιμοποιείται σε όλη τη βιομηχανία της μόδας και σε όλους τους άλλους τομείς που χρησιμοποιούν χρώματα. Ο τροχός χρωμάτων σας βοηθά να επιλέξετε με ακρίβεια τα χρώματα που φαίνονται καλά μαζί.

  Υπάρχουν 3 κύρια χρώματα από τα οποία, σε συνδυασμό, όλα τα άλλα χρώματα - κόκκινο, κίτρινο και μπλε, είναι διατεταγμένα στον κύκλο. Συνήθως, δεν συνιστάται να φοράτε και τα τρία χρώματα σε ένα σύνολο, ούτε να συνδυάσετε δύο από αυτά. Τα 3 πρωταρχικά χρώματα είναι διατεταγμένα ομοιόμορφα στον τροχό χρώματος, που συμπληρώνεται με τα δευτερεύοντα και τα τριτογενή.

  Τα δευτερεύοντα χρώματα επιτυγχάνονται συνδυάζοντας 2 βασικά χρώματα. Είναι επίσης 3 σε αριθμό: πράσινο, πορτοκαλί και μωβ.

  Τα τριτογενή χρώματα αποκτώνται συνδυάζοντας ένα πρωτεύον χρώμα με ένα δευτερεύον χρώμα ή συνδυάζοντας 2 δευτερεύοντα χρώματα.

  Τα ανάλογα χρώματα είναι τα γειτονικά χρώματα, τα οποία είναι δίπλα στο άλλο στον τροχό. Βοηθούν στη δημιουργία μιας αρμονικής εικόνας, επειδή η μετάβαση από το ένα χρώμα στο άλλο είναι βαθμιαία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3-4 ανάλογα χρώματα σε σύνολο, ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε.

  Τα συμπληρωματικά χρώματα είναι εκείνα που βρίσκονται στον αντίθετο κύκλο διαμέτρου (π.χ. κόκκινο και πράσινο). Ονομάζονται έτσι επειδή ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο. Ωστόσο, δεν υποδεικνύονται αν θέλετε μια εκλεπτυσμένη στολή.

  Οι έγχρωμες τριάδες παράγονται χρησιμοποιώντας 3 ίσα διαχωρισμένα χρώματα στον κύκλο, τα οποία σχηματίζουν ένα ισόπλευρο τρίγωνο. Η τριάδα δημιουργεί την εντύπωση ισορροπίας. Συνήθως επιλέγεται ένα χρώμα που κυριαρχεί και δύο μαλακότερα.

  2. Οι 5 κατηγορίες χρωμάτων

  Εκτός από τον χρωματικό τροχό, για να κατανοήσουν πώς τα παπούτσια ταιριάζουν με τα υπόλοιπα στοιχεία της ένδυσης από χρωματική άποψη, τα χρώματα μπορούν επίσης να χωριστούν σε 5 άλλες κατηγορίες: μη χρωματισμένο (ασπρόμαυρο), ουδέτερο, παστέλ, μεταλλικό, φωτεινό.

  Τα μαύρα παπούτσια είναι τα πιο πολυφορεμένα είδη παπουτσιών, καθώς μπορούν να συμπεριληφθούν σε πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων.

  Τα λευκά παπούτσια συνιστώνται να συνδυάζονται με τόνους νέον ή παστέλ.

  Τα nude παπούτσια, που είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα, μπορούν να συνδυαστούν με σχεδόν οποιαδήποτε άλλη σκιά, ειδικά με μαύρο χρώμα. Ένας συνδυασμός με έντονους τόνους λειτουργεί πολύ καλά.

  Τα μεταλλικά παπούτσια, το ασήμι, ο χρυσός ή ο χάλκινος είναι αρκετά απαιτητικά και ξεχωρίζουν αμέσως, οπότε το υπόλοιπο του συνόλου πρέπει να είναι μονόχρωμο. Το ασήμι πηγαίνει καλά με αποχρώσεις του μαύρου, του λευκού, του παστέλ ή του μπλε. Τα χρυσά είναι εξαιρετικά με λευκά, μαύρα, ουδέτερα χρώματα, πράσινα και κόκκινα, αλλά είναι προτιμότερο να αποφευχθεί η φόρτωση του συνόλου από χρωματική άποψη.

  Τα παπούτσια σε παστέλ χρώματα είναι ιδιαίτερα θηλυκά, αλλά πρέπει να

  συνδέονται με ρούχα σε ισχυρότερα χρώματα, για να μην φαίνονται υπερβολικά φθαρμένα.

  Τα παπούτσια ταιριάζουν με τις αποχρώσεις των μαλλιών, του δέρματος και των ματιών

  Μαλλιά και χρώμα δέρματος

  Για ξανθά μαλλιά και ανοιχτό δέρμα, κόκκινο και ανοιχτό καφέ είναι κατάλληλοι συνδυασμοί, λευκό και μαύρο, κόκκινο και σοκολατί και χακί, καφέ και λεβάντα, μαύρο και γκρι.

  Για σκούρα μαλλιά (καφέ ή σκούρο καφέ) και ανοιχτό δέρμα, μπορείτε να φορέσετε καφέ και κίτρινο, μπεζ και λευκό, ναυτικό μπλε και μπεζ και καφέ.

  Για σκούρα μαλλιά και ματ δέρμα, συνιστώνται χρώματα όπως πορτοκαλί και ροζ, μπεζ και πράσινο, κόκκινο και μαύρο ή κόκκινο και γκρι.

  Χρώμα ματιών

  Για τα άτομα με μπλε μάτια, τα βασικά χρώματα του συνόλου μπορεί να είναι μαύρα, γκρίζα ή λευκά. Τα χρώματα που ταιριάζουν σε ένα ζευγάρι γκρι παπούτσια είναι γαλάζιο, μωβ, λιλά, κίτρινο και μαύρο. Με λευκά ή μαύρα παπούτσια πηγαίνουν καλά χρώματα όπως μπλε, πράσινο, μωβ, κόκκινο, τυρκουάζ.

  Στα πράσινα μάτια, τα παπούτσια και τα υπόλοιπα στοιχεία της ένδυσης πρέπει να είναι σε αποχρώσεις του καφέ, πορτοκαλί, πράσινου, χακιού. Ένας επιτυχημένος συνδυασμός, που θα τονίζει τα μάτια, θα είναι καφέ παπούτσια, τζιν και ένα πράσινο τοπ.

  Οι άνθρωποι με καστανά μάτια μπορούν να επιλέξουν επιτυχώς αποχρώσεις καφέ, πράσινου, πορτοκαλί, κίτρινου. Συνιστάται να αποφεύγετε τα χρώματα μπλε, γκρι και ροζ, τα οποία τα κάνουν να φαίνονται ανοιχτά.

  Γενικές συμβουλές αντιστοίχισης χρωμάτων

  Εάν αποφασίσετε να φορέσετε μόνο μαύρα ρούχα, μην συμπεριλάβετε τα καφέ παπούτσια, εκτός αν έχετε επιλέξει ένα χρώμα σωστά με το άλλο.

  Οι συνδυασμοί καφέ και ζεστού ουδέτερου τόνου φαίνονται εξαιρετικά με δροσερά χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο. Ο συνδυασμός με ζεστές αποχρώσεις του κόκκινου, μωβ ή ροζ δεν είναι πολύ επιτυχής.

  Αν θέλετε να φορέσετε περισσότερα ρούχα του ίδιου χρώματος, επιλέξτε τον ίδιο τόνο ή διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος, όχι δύο τύπους πολύ κοντά σε ένα χρώμα.

  Τα χρώματα παστέλ είναι μοντέρνα και φαίνονται υπέροχα σε ρούχα, αλλά περισσότερα χρώματα από ένα μπορούν να δημιουργήσουν ένα ελαφρώς δυσάρεστο αποτέλεσμα.

  Μπορείτε να επιλέξετε ένα ουδέτερο παπούτσι, όπως nude ή γκρι, ή μια πιο σκούρα παστέλ απόχρωση αυτού του χρώματος, όπως παστέλ μπλε παπούτσια σε σκούρο μπλε σύνολο.

  Ένας ζεστός χρωματισμός σε ένα σκουρόχρωμο σύνολο περιπλέκει τα μάτια των θεατών, χωρίς υπερβολή. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι κίτρινων μπαλαρίνων σε ένα πράσινο φόρεμα.

  Μη συνδυάζετε τα χρώματα μαύρα με μπλε, καφέ με γκρι ή λευκό με κρεμ.

  Σχόλια

  Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

  Νέα δημοσίευση
  Recent posts Recent posts
  1
  Γυναικεια σαμπο Benatia Κιτρινοi -38%
  HIT
   
   
   
   
   
   
  36, 37, 38, 41
  3000  1900 
  2
  Καλοκαιρινές Πλατφόρμες Palmas Πορτοκαλι -36%
   
   
   
  36, 37, 38, 39, 40, 41
  2900  1900 
  3
  Γυναικείες Εσπαντρίγιες Pause Ασπρα -27%
   
   
  36, 37, 38, 39, 40
  2800  2100 
  4
  Γυνακεία Sneakers Splash Πολυχρωμο -22%
   
   
   
   
  36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
  3900  3100